Kostpolitik
Hver dag ER vigtig
Menu
Kostpolitik
De 10 kostråd er udgangspunkt for vores planlægning og madlavning.
- Spis mindre mættet fedt
- Spis mindre sukker
- Spis frugt og mange grønsager
- Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
- Spis mad med mindre salt
- Spis mere fisk
- Vælg fuldkorn
- Vælg magert kød og kødpålæg
- Vælg magre mejeriprodukter
- Drik vand
Maden skal være varieret, spændende, se indbydende ud og den skal afspejle årets gang.
Vi vil lave traditionel mad, men også følge tidens trends. Vi serverer fuldkornsbrød og anvender kun fuldkornspasta
KØKKENET:
- I køkkenet er der faglært personale
- Vi bager selv vores brød, og gerne med et højt indhold af fuldkorn og fibre, for derigennem at opnå bedre mæthed
MORGEN:
- Lunt hjemmebagt brød med smør, ost og marmelade
- Havregryn, mysli, cornflakes, økologisk minimælk og frisk frugt
- I vinterhalvåret serveres havregrød et par gange om ugen
- Kaffe og te
FORMIDDAGS TRAKTEMENT:
- Friskbagt brød/boller eller kiks
- Frugt og vand
MIDDAG:
- Varm hovedret, som serveres på buffet
- Til hvert måltid serveres der enten salat/råkost/grøntsager
- Hjemmebagt brød
- Til maden drikkes vand
EFTERMIDDAG:
- En variation af brød og frugt
- Der vil være adgang til koldt vand og nogle gange kaffe/te
AFTENSMADEN:
- Kold buffet med lune retter
- Hver dag er der forskelligt pålæg med dertilhørende rugbrød
- Alle dage er der salatbar
- Vi serverer fiskepålæg hver dag
- Der drikkes vand til maden
AFTENSTRAKTEMENT:
- Brød eller bolle med smør til
- Kaffe, te og vand
- Kage en gang i løbet af ugen
WEEKEND:
- Der serveret morgenmad som andre dage + juice, pålægschokolade og rundstykker den ene dag
- Eftermiddag er der boller med pålæg
- Til aften serveres varm mad og dessert lørdag aften
- Kage fredag og lørdag aften
- Knækbrød søndag aften
SPECIALKOST:
- Der tages hensyn til allergier og ønsker om vegetariskmad og ønsker om ikke at spise svinekød
KØKKENETS VIP:
- Alle elever skol indgå i køkkenvagter, hvor 3 elever er med i køkkenet en uge af gangen. I denne uger er eleverne fritaget for undervisning, men ikke lektier. Arbejdstiden er fra ca. 7.15 til ca. 13.30 med indlagte pauser.
- Eleverne kommer til at være med i alt fra rengøring af spisesal, opvask, fremstilling af mad – bagning, fremstillen af kold aftensmad, varm middags mad og salater.
- Arbejdet i køkkenet er ligeledes et pædagogisk middel til af give eleverne ”respekt” for maden og dens tilberedelse.