FOR ALLE, DER ELSKER DANS

Esport

esport ikon

Dans

Som en del af undervisningen udvikler vi forskellige koreografier, som vi optræder med på vores egen efterskole, på andre efterskoler på Fyn og måske også andre steder i landet.

Dans er blandt andet med til skolens mange gymnastikopvisninger, som fremvises i foråret. Desuden er dans en uvurderlig del af “Performance”, hvor vi virkelig kommer ud over scenekanten. Ydermere deltager vi også i DM for efterskoler.

Danselinjen – for alle, der elsker dans!

Danselinjen på Sdr. Nærå Efterskole er et slags frirum, hvor alt andet bliver sat på pause for en stund. Vi danser, hygger os sammen, griner, sveder og lærer hinanden at kende som dansere og som gode venner.

Leder du efter en efterskole med dans på Fyn? Så læs med her…

Hvad laver man på danselinjen?

På danselinjen er der undervisning to dage i ugen., i alt ca. 3-4 timer, som foregår i vores dansesal.

Timerne foregår typisk ved, at vi mødes i dansesalen, varmer op, indlærer/øver koreografi, danser en masse og strækker ud efter et par timer med sved på panden.

Nogle gange laver vi fysisk træning, leger med udtryk i forskellige koreografier/dansegenrer eller skaber selv trin til koreografier.

Vi stifter bekendtskab med mange forskellige genrer. Bl.a. hiphop, moderne dans, dancehall og house. Fra år til år finder vi ud af, hvad der kunne være fedt at deltage i samt opleve på danselinjen. For eksempel har tidligere, fede oplevelser været:

• Workshops – udvalgte stilarter med undervisning af gæstelærere
  • Battles eller danseshows
  • Danmark Danser 2020
  • DM i Dans for Efterskoler
  • Mindre shows – optræden til f.eks. åbent hus og events i Odense eller Svendborg

På danselinjen laver vi indslag til årets gymnastikopvisning, som vi tager ud og viser i marts måned. Derudover er det muligt at være med som danser til årets Performance, hvor dansen spiller en vigtig rolle.

Efterskole med dans

Vil du danse på efterskole, er der plads til dig!

Du kan være med på danselinjen, hvad enten du er ny eller øvet. Det der tæller er, at du elsker at bevæge dig sammen med andre og vil udfordre dig selv og lære en masse fra dansens verden, mens du er på efterskole.

Stemningen bærer præg af højt humør og smil. Hvis du har haft en øv-dag eller er ekstra træt, så hjælper det at komme ned og danse. Eleverne på danselinjen er gode til at bakke hinanden op, heppe og hyggesnakke i pauserne.

Efter et år på danselinjen har du fået kendskab til forskellige genrer inden for dansens verden. Du har kastet dig selv ud i forskellige udfordringer, som du måske ikke var klar over, at du turde. Du har været en del af et hold, hvor alle bakker hinanden op og har det sjovt med hinanden. Selvom vi danser, koncentrerer os og er seriøse, har vi det samtidig sjovt med det – fordi vi elsker at danse.

Dygtige danseundervisere, der vil DIG!

På danselinjen vil du blive undervist af nogle vaskeægte danseelskere. De brænder for at give alle elever på danselinjen indblik i, hvad dansen kan, og hvor megen glæde og godt humør man kan skabe sammen.

Jonathan er danser og uddannet koreograf. Ja, og så er han faktisk også brandmand – og det er jo meget praktisk, når eleverne sætter dansegulvet i flammer et par gange om ugen 🔥

Du vil også blive undervist af Cecilie. Hun har taget en danseuddannelse hos Sara Gaardbo i København med fokus på hiphop og moderne dans. Cecilies passion for dans har rødder i gymnastikkens verden, hvor hun bl.a. har rejst med Verdensholdet 2016-2017 og undervist på Lilleholdet.

Sidst, men ikke mindst, vil du møde Monique, som også har rødder i gymnastikkens verden. Monique har blandt andet været på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, gået på SG Elitepiger, Fyns Rep hold og været instruktør hos Bellinge Gymnasterne.

Kom og dans med – og glem tid og sted!

Vi er det vi ser - Årets performance - dans og koreografi

Ønsker du at starte på Danselinjen?

Underviser på danselinjen

LÆRER TEAMET