fbpx
valgfag på midtfyns efterskole

Valgfag

En dynamisk og alsidig hverdag

Som et supplement til de mange linjefag, har vi også valgfag på skemaet.

I valgfagene får du mulighed for at prøve sjove, skæve og spændende ting af i en lettere og kortere udgave. Skoleåret vil typisk være opdelt i tre valgfagsperioder og
således give mulighed for at vælge valgfag mere end én gang. Tag et kig ned af siden og se nogle eksempler på de valgfag vi tilbyder.

Kreative valgfag

kreativt valgfag på efterskole

Dungeons & Dragons

Hvem ved hvad der kan ske i kampens hede. Er du der for sammenholdet i gruppen, eller kører du dit eget spil når gruppen udsættes for drager, orker og den lede kro-mutter?

Du behøver overhovedet ikke at have spillet rollespil før for at være med.
Det vigtigste er at du tør give dig hen i nørderi, når vi med ved fælles forestillingsevne bevæger os dybere ind i historien. At spille rollespil er en fantasiens leg, hvor regler bliver bøjet.
For nørderne: Vi spiller DnD5e, og du har helt sikkert ikke spillet denne “campaign” før!

Lærer: Martin Højslev

musik som valgfag på efterskole

musik

Skal vi jamme?


Uanset om du er øvet eller uøvet er der plads til dig på holdet. Vi skal spille en masse dejlig musik i forskellige genre, samt prøve kræfter med at lave noget selv. Vi skal også lege lidt i studiet, og indspille et par numre. Vi arbejder hen imod optræden til performance.

Lærer: Martin Højslev

 

guitar på efterskole

begynder guitar

Lær den akustiske guitar at kende, så du kan spille på den.
Akkorder, rytmer og udvalgt teori vil være omdrejningspunktet, når vi sammen tager fat på guitaren, som det skønne og givende instrument det er.

Du skal ikke nødvendigvis kunne noget på forhånd, men du skal have lyst til at øve dig flere gange om ugen.

rum

RUM

I RUM arbejder vi med at udsmykke rum, fordi vi ved at rum påvirker os.

Vi skal arbejde med at udsmykke forskellige rum på skolen. Der skal vi forholde os til hvilke farver, stemninger og funktioner vi synes rummet skal have. Vi skal på jagt efter gode loppefund og designe og dekorere små møbler og lamper. Måske skal vi male vægge, sy puder eller tapetsere, det finder vi ud af sammen.

Lærer: Julie

drama efterskole på fyn

Drama

Vi arbejder med teater- og film genren gennem både manuskript arbejde, improvisationer, leg og øvelser. Vi træner med henblik på, blive i stand til at skabe troværdige personer/ karakterer i overensstemmelse med genre og udtryk (mimik, gestik, stemme, tale, vejrtrækning osv.).


Lærer: Martin Høegh

guitar på efterskole

Uderum

Vær med til at sætte dit præg på vores udeområde. Vi skal i denne valgfagsperiode designe fede udemiljøer, til gavn for os alle. Vi kommer til at arbejde med skitser, mockup, design og komfort. Sammen udvælger vi et eller flere projekter som vi vil føre ud i livet på et udvalgt område på skolen. Vores primærer materialevalg vil være genbrugsmaterialer fra lokale virksomheder. Kom og vær med, hvis du vil være med til at forskønne vores skole.

Lærer: Kristian

Strikning

Strikning

Beskrivelse kommer snart.

pigefodbold som valgfag

Creative Space

Slå dit kreative væsen løs!

Med Creative Space som valgfag, får du mulighed for at fordybe dig i mange forskellige kreative processer hele året. Vi skal f.eks. lære at upcycle og genbruge tøj, og give det nyt liv, og vi skal tegne, male og arbejde med smykker, læder, ler og glas.

Et valgfag, hvor kreativiteten er i højsædet, men fællesskabet endnu højere.

Aktive valgfag

yoga på efterskole

yoga

”Yoga is a state in which you are present – really present – in every moment in every action.”


Yoga er et supergodt træningssystem for HELE kroppen og ALLE kan være med. Yoga fokuserer på åndedrættet, som hjælper dig til at slappe af og få ro på alle de tanker der kører, i en sjov, men også hektisk efterskole hverdag.

valgfag på midtfyns efterskole

HipHop

I valgfaget ’begynder hiphop’ afprøver vi forskellige former for hiphop og grooves og vigtigst af alt – har det sjovt.

Kom med hvis du kan lide at bevæge dig eller hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Alle kan være med på dette valgfag, som ligger mandag formiddag. Dét er en god start på ugen!

Lærer: Cecilie

Nørde valgfag på efterskole

Gåture

I valgfaget Gåture skal vi ud at gå ture. Nogle gange går vi ture for at nyde naturen, den friske luft og hinandens selskab. Andre gange har gåturene et meditativt formål.
Under alle omstændigheder er gåture en oplagt mulighed for at få et pusterum i hverdagen. Fordi gåture er en nænsom motionsform, kan alle være med.

Gåture er for dig, der gerne vil styrke både din krop og dit sind.

pigefodbold som valgfag

Mixbold

Fodbold for piger og drenge, der spiller sammen. Der er plads til alle, uanset niveau–   et VIGTIGSTE er lysten til legen med bolden og være en god holdkammerat.

Hos os er det ikke et krav, at du skal have fodboldstøvler og andet udstyr, når du starter   – VELKOMMEN TIL DIG.

Lærer: Plyss

parkour efterskole

parkour

Du får parkour én gang om ugen i 1,5 time. I parkour er der frihed til at have sin egen stil. Der er ikke de samme faste rammer som er gældende i andre idrætsgrene, som f.eks. spring. Dyrker du parkour, kan det være en fordel også at vælge springgymnastik, da Parkour og springgymnastik (teknikkerne) på mange områder kan overføres til hinanden. På Sdr. Nærå Efterskole arbejder vi med grundlæggende vaults, freerunning og rails, og bygger på hen ad vejen efterhånden som vi bliver dygtigere.
Vi arbejder både indendørs og udendørs, alt efter vejret. Det forventes at du deltager aktivt og har lyst til at udvikle dig.
Lærer: Jens
spring efterskole

spring

I spring arbejder vi med gymnastiske spring, f.eks. araber-flik, baglæns og forlæns saltoer, spring på både trampolin og airtracks og små ”tricks”. Der indgår generel styrketræning i træningen, da det er en vigtig forudsætning for spring.

Det kan være en god ide, hvis man har parkour også at vælge spring. Spring er en del af skolens gymnastikopvisninger og vælger man spring har man det i alle tre valgperioder.

Lærere: Jens og Jonas

pigefodbold som valgfag

Fitness

Beskrivelse kommer snart.

Digitale valgfag

pigefodbold som valgfag

Medie

Er du vild med at udtrykke dig på foto, video eller lyd, eller er du bare interesseret i at prøve det af? Så er mediefag måske noget for dig.

Vi vil i dette valgfag bl.a. prøve kræfter med de tre ovennævnte og måske noget helt fjerde. Du behøver ikke være øvet – alle kan være med. Du skal dog have en fungerende smartphone og computer for at kunne deltage.  

pigefodbold som valgfag

Kortfilm

Beskrivelse kommer snart.

 

pigefodbold som valgfag

Esport

Beskrivelse kommer snart.

 

JOHANNES FORTÆLLER OM EFTERSKOLEN

Hør hvordan Johannes synes, det har været at gå på efterskole.

Besøg os på Efterskolernes dag, søndag den 25. september 2022, kl. 13:00 til 17:00!