fbpx
valgfag på midtfyns efterskole

Valgfag

En dynamisk og alsidig hverdag

Som et supplement til de mange linjefag, har vi også valgfag på skemaet.

I valgfagene får du mulighed for at prøve sjove, skæve og spændende ting af i en lettere og kortere udgave. Skoleåret vil typisk være opdelt i tre valgfagsperioder og
således give mulighed for at vælge valgfag mere end én gang. Tag et kig ned af siden og se nogle eksempler på de valgfag vi tilbyder.

Kreative valgfag

kreativt valgfag på efterskole

Fitness

Sved på panden, tunge vægte og mental og fysisk udfordring. Er du klar på at give den gas i fitness, når der skal løftes vægte, arbejdsdes med kropsvægt og formen sættes på prøve?

I vores nye fitnessrum er der plads til at du kan udvikle dig. Du kan få styr på de rigtige teknikker, forbedre din form og hygge dig med dine venner imens.

musik som valgfag på efterskole

musik

Skal vi jamme?


Uanset om du er øvet eller uøvet er der plads til dig på holdet. Vi skal spille en masse dejlig musik i forskellige genre, samt prøve kræfter med at lave noget selv. Vi skal også lege lidt i studiet, og indspille et par numre. Vi arbejder hen imod optræden til performance.

 

guitar på efterskole

begynder guitar

Lær den akustiske guitar at kende, så du kan spille på den.
Akkorder, rytmer og udvalgt teori vil være omdrejningspunktet, når vi sammen tager fat på guitaren, som det skønne og givende instrument det er.

Du skal ikke nødvendigvis kunne noget på forhånd, men du skal have lyst til at øve dig flere gange om ugen.

rum

RUM

I RUM arbejder vi med at udsmykke rum, fordi vi ved at rum påvirker os.

Vi skal arbejde med at udsmykke forskellige rum på skolen. Der skal vi forholde os til hvilke farver, stemninger og funktioner vi synes rummet skal have. Vi skal på jagt efter gode loppefund og designe og dekorere små møbler og lamper. Måske skal vi male vægge, sy puder eller tapetsere, det finder vi ud af sammen.

drama efterskole på fyn

Drama

Drama og improvisation er til dig, der kan lide at lege og grine. Det er for dig, der tør at give slip og finde på. Du behøver ikke at være morsom eller have erfaring med teater, du skal bare være åben og nysgerrig.

Vi tager udgangspunkt i forskellige øvelser, finder inspiration i musik, billeder og meget mere. Vi skal have det sjovt og undersøge, hvad kroppen kan.

guitar på efterskole

Uderum

Vær med til at sætte dit præg på vores udeområde. Vi skal i denne valgfagsperiode designe fede udemiljøer, til gavn for os alle. Vi kommer til at arbejde med skitser, mockup, design og komfort. Sammen udvælger vi et eller flere projekter som vi vil føre ud i livet på et udvalgt område på skolen. Vores primærer materialevalg vil være genbrugsmaterialer fra lokale virksomheder. Kom og vær med, hvis du vil være med til at forskønne vores skole.

Strik på efterskole

Strikkeklubben

Kan du strikke eller har du lyst til at prøve det af? I strikkeklubben nørder vi med små projekter, lærer at slå masker op, strikker ret og vrang og måske ender vi med et fint tørklæde, en bluse eller noget helt tredje.

Kom og hyg og lad din kreativitet blomstre på en dejlig onsdag eftermiddag. 

pigefodbold som valgfag

Creative Space

Creative Space er et valgfag, hvor du får mulighed for at fordybe dig i forskellige, kreative processer.

Måske har du oplevet, hvordan det, at sidde med et kreativt projekt kan give en ro og en hygge, som er svær at finde andre steder. I opstarten arbejder vi forskellige teknikker inden for keramik/ler.

Lav smykker som valgfag på efterskole

Smykker

I smykker skal vi arbejde med perler, hvor der bl.a. kan laves armbånd, halskæder og øreringe. Her er der mulighed for at koble af og lade sig inspirere.

På sigt vil vi også arbejde med de lidt finere materialer som sølv og kobber. Du får mulighed for at lave din egen ring og snuse til det arbejde som en guldsmed sidder med.

Aktive valgfag

yoga på efterskole

yoga

”Yoga is a state in which you are present – really present – in every moment in every action.”


Yoga er et supergodt træningssystem for HELE kroppen og ALLE kan være med. Yoga fokuserer på åndedrættet, som hjælper dig til at slappe af og få ro på alle de tanker der kører, i en sjov, men også hektisk efterskole hverdag.

Løb som valgfag på efterskole

Løb

Løb er for dig, der har svært ved at få løbeskoene på og komme afsted alene. Sammen udforsker vi den smukke natur, der omgiver skolen, og der er rig mulighed for at være med uanset evner og mål. Det handler i høj grad om at komme afsted og få frisk luft til hjernen, som kan give energi til resten af dagen og ugen. 

Nørde valgfag på efterskole

Gåture

I valgfaget Gåture skal vi ud at gå ture. Nogle gange går vi ture for at nyde naturen, den friske luft og hinandens selskab. Andre gange har gåturene et meditativt formål.
Under alle omstændigheder er gåture en oplagt mulighed for at få et pusterum i hverdagen. Fordi gåture er en nænsom motionsform, kan alle være med.

Gåture er for dig, der gerne vil styrke både din krop og dit sind.

pigefodbold som valgfag

Mixbold

Fodbold for piger og drenge, der spiller sammen. Der er plads til alle, uanset niveau–   et VIGTIGSTE er lysten til legen med bolden og være en god holdkammerat.

Hos os er det ikke et krav, at du skal have fodboldstøvler og andet udstyr, når du starter   – VELKOMMEN TIL DIG.

parkour efterskole

parkour

Du får parkour én gang om ugen i 1,5 time. I parkour er der frihed til at have sin egen stil. Der er ikke de samme faste rammer som er gældende i andre idrætsgrene, som f.eks. spring. Dyrker du parkour, kan det være en fordel også at vælge springgymnastik, da Parkour og springgymnastik (teknikkerne) på mange områder kan overføres til hinanden. På Sdr. Nærå Efterskole arbejder vi med grundlæggende vaults, freerunning og rails, og bygger på hen ad vejen efterhånden som vi bliver dygtigere.
Vi arbejder både indendørs og udendørs, alt efter vejret. Det forventes at du deltager aktivt og har lyst til at udvikle dig.
spring efterskole

spring

I spring arbejder vi med gymnastiske spring, f.eks. araber-flik, baglæns og forlæns saltoer, spring på både trampolin og airtracks og små ”tricks”. Der indgår generel styrketræning i træningen, da det er en vigtig forudsætning for spring.

Det kan være en god ide, hvis man har parkour også at vælge spring. Spring er en del af skolens gymnastikopvisninger og vælger man spring har man det i alle tre valgperioder.

Arbejd med puls- og styrketræning i valgfaget Tons på Sdr. Nærå Efterskole

Tons

Trænger du til at få rørt kroppen og brænde lidt energi af, efter en hel dag på skolebænken, så skal du vælge Tons. I dette valgfag arbejder vi med forskellige former for puls- og styrketræning, med og uden redskaber og både inden- og udendørs.

Der er plads til både piger og drenge, men man skal have lyst til at give den gas og ikke være bange for at svede.

Dyrk fitness som valgfag i vores spritnye fitnesscenter på efterskolen

Fitness

Få sved på panden og brænd en masse god energi af i vores eget fitnesscenter.

Valgfaget fitness er for dig, der vil styrke kroppen og dyrke forkellige former for fitness sammen med dine efterskolevenner.

Kunne du tænke dig et rum hvor der er plads til at være kreativ og slippe tankerne et kort øjeblik? Så kunne krea-opladeren være noget for dig.

Du behøver ikke at være dygtig til at tegne/male – her handler det om at komme ned i gear, få hygge snakket og syslet med fx en Mandela.

Kunne du tænke dig et rum hvor der er plads til at være kreativ og slippe tankerne et kort øjeblik? Så kunne krea-opladeren være noget for dig.

Du behøver ikke at være dygtig til at tegne/male – her handler det om at komme ned i gear, få hygge snakket og syslet med fx en Mandela.

Digitale valgfag

pigefodbold som valgfag

Medie

Er du vild med at udtrykke dig på foto, video eller lyd, eller er du bare interesseret i at prøve det af? Så er mediefag måske noget for dig.

Vi vil i dette valgfag bl.a. prøve kræfter med de tre ovennævnte og måske noget helt fjerde. Du behøver ikke være øvet – alle kan være med. Du skal dog have en fungerende smartphone og computer for at kunne deltage.  

pigefodbold som valgfag

Kortfilm

Vi arbejder med teater- og filmgenren gennem både manuskriptarbejde, improvisationer, leg og øvelser.

Vi træner med henblik på at blive i stand til at skabe troværdige personer/karakterer i overensstemmelse med genre og udtryk (mimik, gestik, stemme, tale, vejrtrækning osv.).

JOHANNES FORTÆLLER OM EFTERSKOLEN

Hør hvordan Johannes synes, det har været at gå på efterskole.